Всичко е енергия и ние я контролираме със силата на нашите мисли

Превод от consciousreminder.com Красимир Логофетов

Нобеловите лауреати във физиката, без съмнение, доказаха, че физическият свят е един голям океан от енергия, който се материализира и дематериализира за част от секундата отново и отново. Нищо не е твърдо. Това е светът на квантовата физика.

Те доказаха, че мислите са отговорни за поддържането на това постоянно променящо се енергийно поле заедно във формата и очертанията на обектите, които познаваме.

Защо тогава виждаме човек, а не мигащи енергии?

Помислете за филмова ролка. Филмът е колекция от около 24 кадъра в секунда. Всяка рамка е отделена от другата с малко пространство. В сравнение със скоростта, с която тези рамки се променят, очите ни са подмамени и ги виждат като непрекъснат филм.

Помислете за телевизията. Катодната тръба е проста тръба с куп електрони, които удрят по екрана по определен начин, създавайки илюзия за форма и движение.

Така или иначе, така се направени всички обекти.

Ние имаме пет физически сетива (зрение, слух, допир, мирис и вкус). Всяко от тези сетива има определен диапазон (например, едно куче чува различен обхват на звука,  в сравнение с хората; змиите виждат различен спектър от светлина и т.н.). С други думи, нашите сетива възприемат енергия от определена фиксирана гледна точка и по този начин създават образи и формират нашето възприятие.

Но това не е нито точно, нито пълно. Това е само ИНТЕРПРЕТАЦИЯ.

Всички наши интерпретации се основават изключително на нашата “вътрешна карта” на реалността, но не и на истинската истина. Нашата “карта” е резултат от колективното преживяване на нашия личен живот.

Нашите мисли са свързани с тази невидима енергия и те определят каква форма ще отнеме. Те могат буквално да променят вселената “частица след частица”, създавайки нашия 3D живот.

Огледайте се около себе си.

Всичко, което виждате в нашия физически свят, започва като идея, която продължава да нараства, докато се материализира във физически обект чрез серия от стъпки.

Вие буквално се превръщате в най-често срещаните мисли.

Твоят живот е това, което си въобразяваш и вярваш.

Светът е буквално вашето огледало, то ви позволява да изпитате всичко, за което вярвате, че е истината в този 3D план… докато не го промените.

Квантовата физика ни казва, че светът не е постоянен, както изглежда. Вместо това, той е място на постоянно движение, което нашите индивидуални и колективни мисли продължават да строят, събарят и възстановяват. Той е перпетуум мобиле.

Това, което вярваме, че е истина, всъщност е илюзия, почти магия.

За щастие започнахме да разкриваме илюзията и най-важното е, че се учим как да го променим.

Ето просто обяснение.

Какви са компонентите на нашето тяло?

Човешкото тяло се състои от девет системи, включително кръвоносната, храносмилателната, ендокринната, мускулната, нервната, репродуктивната, дихателната, скелетната и отделителната система.

1. От какво се състоят тези системи?

– Тъкани и органи.

2. От какво са направени тъканите и органите?

-Клетки.

3. От какво се състоят клетките?

– Молекули.

4. От какво се състои една молекула?

– Атоми.

5. От какво се състои атома?

– Субатомни частици.

6. От какво са направени субатомните частици?

– Енергия!

Ние сме само енергийна светлина в най-красивата и интелигентна конфигурация. Енергия, която непрекъснато се променя под повърхността и всичко това се контролира от нашия силен ум.

Вие сте едно голямо и силно човешко същество.

Ако можете да видите под силен електронен микроскоп и да правите други експерименти върху него, ще видите, че сте съставени от клъстери на вечно променяща се енергия във формата на електрони, неутрони, фотони и други суб-атомни частици.

Така е и с всичко останало около вас. Квантовата физика ни казва, че актът на наблюдение на обекта е този, който кара обекта да бъде там.

Обектът не съществува независимо от наблюдателя си! Така, както виждате, по време на наблюдението, вашето внимание е фокусирано върху нещо и вашето намерение буквално създава това нещо.

Това е научно доказано.

Вашият свят се състои от душа, ум и тяло.

Всяка от тези три функции има уникална функция. Това, което можете да видите със собствените си очи и опит с вашето собствено тяло, е физическият свят, който ние наричаме ТЯЛО. Тялото е ефект, създаден от кауза.

Тази причина се нарича МИСЪЛ.

Тялото не може да произвежда. Тя може само да преживее и да бъде преживяна… това е уникална способност. От друга страна, мисълта не може да изпита… тя може да направи, създаде и тълкува. Нуждае се от свят на относителността (физическия свят, Тялото), който трябва да бъде преживян.

Душата е всичко, което дава на живота мисъл и тяло.

Тялото няма сила да създава, въпреки че дава илюзията, че го прави. Тази илюзия е причината за толкова много разочарования. Тялото е чист ефект и няма сила да причинява или създава.

Ключът е да използваме тази информация, за да видим Вселената по различен начин, отколкото го виждаме сега, за да можем да проявим това, което наистина искаме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *